Mijn account (topmenu)

Blokkade op het schrijven: gebruik een springplank

Door Gwyneth Leermakers

Geplaatst in

Je hebt van alles gelezen over schrijven. Je wilt heel graag aan de slag met journaling, maar op de een of andere manier komt het er niet uit. Het lukt gewoon niet. Je blokkeert volledig. En telkens als je weer wilt gaan schrijven, komen de zenuwen weer naar boven.

Ik heb een oplossing voor je. Het heet een springplank. Je gaat erop staan en je wordt gewoon gelanceerd. En met een beetje geluk in het zwembad.

Zo werkt het ook met schrijven. Ben je klaar om je schrijfblokkade op te heffen? Klaar voor lancering? Pak alvast pen en papier zodat je meteen aan de slag kan.

Dit is je springplank:
Als ik heel eerlijk ben…

Deze zin schrijf je bovenaan je papier en je begint met schrijven. Telkens als je klaar bent, herhaal je de zin: Als ik heel eerlijk ben…

Telkens als je weerstand voelt bij het schrijven kun je deze springplank gebruiken om van start te gaan. Het gaat er niet om dat je bij het onderwerp blijft. Wellicht schrijf je uiteindelijk over iets heel anders. Dat is prima, want je bent gaan schrijven en dat was de bedoeling.

Meer weten over journaling? Lees hier verder.


Download gratis het Soul Journaling werkboek

De antwoorden écht uit jezelf halen.

Je ontvangt gratis het werkboek Soul Journaling en je krijgt elke maand een schrijfthema en wekelijks echte verhalen in je mailbox.

Deel dit bericht

No comments yet.

Geef een reactie

Reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

btt