Mijn account (topmenu)

Mijn droombaan is moeder

Door Gwyneth Leermakers

Geplaatst in , | Tags : , , ,

Lange tijd oordeelde ik over moeders die drie dagen gingen werken in een functie op een lager niveau. Ik oordeelde ook over moeders die fulltime bleven werken. En thuisblijfmoeders kwamen er helemaal slecht van af. Hadden al die feministen hun werk dan voor niets gedaan?

Toch was ik niet gelukkig in het leven dat ik leidde. Ik wilde aan ideaalbeelden voldoen. Ik wilde carrière maken en de perfecte moeder zijn. Ik maakte mezelf en anderen wijs dat het kon. Dat het mogelijk was de perfecte carrièremoeder te zijn. Waarom wilde ik dat eigenlijk? En voor wie? Wilde ik aan mijn eigen moeder bewijzen dat ik het ook kan; werken en moeder zijn. Deed ik het omdat de maatschappij het verwacht van vrouwen? Was het een strijd voor onafhankelijkheid?

Al die tijd was ik druk bezig met uitvinden hoe het hoort volgens mijn overtuigingen. Ik zag niet wat ik eigenlijk zelf wilde. Of misschien wilde ik het niet zien. Het paste niet precies in mijn ideaalbeeld van hoe het leven als moeder zou zijn. En het paste ook niet in het plaatje dat de maatschappij voor mij had bedacht. Wat ik echt wilde, ging tegen al mijn principes in.

De principes die ik had bedacht of had overgenomen van anderen. Toen ik naar binnen keek, zag ik met hoeveel plezier ik mee op schoolreisje ging. Hoe ik genoot van de onbevangenheid van die kinderen, de vrolijke gezichtjes. Ik zag hoe fijn ik het vond om de grote glimlach op het gezicht van mijn zoontje te zien als hij het schoolplein op rent. Ik zag mezelf ’s avonds op de bank zitten met mijn armen om ze heen. Toen wist ik wat ik al heel lang wist.

Moeder zijn is als een droombaan voor mij. Dat betekent niet dat ik het altijd leuk vind, maar wel dat ik een diepe vervulling ervaar. Dat betekent ook niet dat ik alleen de moederrol wil vervullen. Het betekent dat ik dat deel van mezelf (eindelijk) accepteer. Het hoort ook bij me. Ik kan het niet meer ontkennen.

 


Gratis 5-daagse training schrijven vanuit je hart

De antwoorden écht uit jezelf halen, dat ga je doen in de gratis 5-daagse training schrijven vanuit je hart. Start vandaag met de training via e-mail door hieronder je naam en e-mailadres in te vullen.

Hiermee ga je tevens akkoord met mijn privacy beleid en krijg je wekelijks e-mail van mij (afmelden kan altijd op elk moment).

Deel dit bericht

Related Posts

6 Thoughts to Mijn droombaan is moeder

 1. Roald van der Vliet Beantwoorden 31 oktober 2016 at 20:38

  Hoi Gwyneth,

  Wat een prachtig stuk.
  Ik heb het met plezier gelezen.

  Groet,
  Roald van der Vliet

  #
  • Gwyneth Leermakers
   Gwyneth Leermakers Beantwoorden 1 november 2016 at 10:25

   Hoi Roald,

   Dank je wel. Leuk om op deze manier iets van je te horen.

   Groeten,
   Gwyneth

   #
 2. Heidy Beantwoorden 1 november 2016 at 12:21

  Heel herkenbaar, hoeveel overtuigingen de maatschappij en onze opvoeding ons wel niet hebben meegegeven op dit thema en hoe slecht we dus eigenlijk weten en voelen wat we zelf vinden. Inderdaad, ook voor mij is moederschap een zielsvoedende rol die ik met liefde wil vervullen en dat het liefst gecombineerd met werken vanuit flow en passie, vanuit de kern van mijn zijn, in de tijd die naast het moederschap beschikbaar is.
  Veel succes met de acceptatie 😉 Je verdient het!

  #
  • Gwyneth Leermakers
   Gwyneth Leermakers Beantwoorden 1 november 2016 at 13:18

   Wat een mooie woorden. Dank je wel.

   #
 3. Nikki Radjinie Beantwoorden 6 november 2016 at 10:59

  Hallo Gwyneth, ik vind het ook een heel mooi stuk wat je hebt geschreven.
  Ik ben zelf dan geen moeder, maar ik zie vaak hoe mijn vriendinnen omgaan met het moederschap.
  En ik heb respect voor ze, want moeder zijn is geen fulltime job maar een lifetime missie.

  #
  • Gwyneth Leermakers
   Gwyneth Leermakers Beantwoorden 6 november 2016 at 12:13

   Nikki,

   Dank je wel, wat mooi gezegd een lifetime missie. Die onthoud ik.

   Gwyneth

   #

Geef een reactie

Reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

btt