Mijn account (topmenu)

Hoeveel inspiratie heb je echt nodig?

Door Gwyneth Leermakers

Geplaatst in

Natuurlijk spenderen we tijd op Instagram, Facebook en Linkedin onder het mom van inspiratie. Want het is ook inspirerend, toch?

Al die mensen met hun marketingboodschappen en bijbehorende gelikte plaatjes. Die allemaal precies weten waar onze pijn zit en wat onze diepste verlangens zijn. Want zij hebben het ook allemaal meegemaakt. Been there, done that.

De verhalen trekken aan ons als een magneet. Magnetische marketing noemen ze dat, geloof ik. En daarom blijven we vastgeplakt aan onze smartphone, want we willen immers geïnspireerd worden en blijven.

Maar wees nu eens heel eerlijk. Hoe vaak ben jij nu echt geïnspireerd op social media?

Is dat nu echt hetzelfde als na het lezen van een prachtig boek? Of het zien van een mooie film? Voelde je dat toen ook in heel je lijf en droomde je er zelfs ’s nachts nog van?

Social media is vluchtig. En ja, je kan aan het denken gezet worden. Of een vleugje inspiratie opvangen. Maar de echte inspiratie komt vanbinnen. Inspiratie betekent bezieling volgens Van Dale. Ga voor echte inspiratie, laat je ziel beroeren. En zet inspiratie om in actie. Zodat je het plezier ervan ervaart, zoals Rumi zo mooi zegt:

 “When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy.”

Ben je weer aan het scrollen op social media? Leg die telefoon weg. En ga wat jou inspireert omzetten in actie. Ga er wat mee doen.


Gratis 5-daagse training schrijven vanuit je hart

De antwoorden écht uit jezelf halen, dat ga je doen in de gratis 5-daagse training schrijven vanuit je hart. Start vandaag met de training via e-mail door hieronder je naam en e-mailadres in te vullen.

Hiermee ga je tevens akkoord met mijn privacy beleid en krijg je wekelijks e-mail van mij (afmelden kan altijd op elk moment).

Deel dit bericht

No comments yet.

Geef een reactie

Reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

btt