Mijn account (topmenu)

In 5 stappen een plan voor 2019

Door Gwyneth Leermakers

Geplaatst in | Tags :

Een plan, is dat nu echt nodig? Ja, zeg ik volmondig. Maar er zijn verschillen tussen plannen. Je kan een gedetailleerd, vast omlijn plan maken of een plan dat meer dient als een kader. Mijn voorkeur gaat uit naar het tweede. Zodat er ruimte is voor spontane ideeën, in te springen op de actualiteit en je vooral ademruimte hebt. Want dat zorgt ervoor dat je plan ook uitvoerbaar wordt.

Hoe doe je dat dan? Ik heb 5 stappen voor je op papier gezet. Die werken als een trechter; je begint groot en ruim en maakt stap voor stap steeds meer keuzes.

Stap 1: dromen

Alles begint met een droom, een idee, een verlangen. Begin hier. En ga helemaal los. Alles kan en mag. Het voelt als tekenen op een blanco vel.

Stap 2: kiezen

Tijdens de tweede stap ga je keuzes maken. Je kan niet alles doorvoeren wat je hebt bedacht. Je gaat voor een afgestemde keuze. Zodat het past bij wie jij bent en wat je wilt uitdragen.

Stap 3: details

Je hebt gekozen voor een bepaalde richting voor je bedrijf. Je gaat aan de slag met het concreet maken daarvan.  Werk de details van je keuze uit.

Stap 4: geld

Je gaat aan de slag met geld. En dit wordt leuk. Want nu ga je al die leuke producten en diensten in uitvoering brengen. Kijk eerst wat je wilt verdienen en bepaal dan vervolgens welke producten en diensten je daarvoor moet verkopen.

Stap 5: planning

Je plan is nu heel concreet. Je weet precies met welke aanbod je geld gaat verdienen in 2019. Maar hoe? Dat komt in de laatste stap aan bod; je maakt een jaarplanning. Welke producten en diensten verkoop je wanneer? En wat is er voor nodig om deze verkocht te krijgen.

Heb je hulp nodig bij het maken van dit plan? In de Eigenwijze Business Community staat een online training waarin je al deze stappen doorloopt, zodat je precies weet waar je in 2019 mee begint.


Gratis 5-daagse training schrijven vanuit je hart

De antwoorden écht uit jezelf halen, dat ga je doen in de gratis 5-daagse training schrijven vanuit je hart. Start vandaag met de training via e-mail door hieronder je naam en e-mailadres in te vullen.

Hiermee ga je tevens akkoord met mijn privacy beleid en krijg je wekelijks e-mail van mij (afmelden kan altijd op elk moment).

Deel dit bericht

No comments yet.

Geef een reactie

Reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

btt