Mijn account (topmenu)

Moederwond, roman over familieopstellingen

ROMAN MOEDERWOND

Een boek over familieopstellingen en het helen van een moederwond.

Soms loop je in het leven steeds weer tegen hetzelfde probleem aan. Een probleem waar je je vinger niet op kunt leggen. Het verhindert je voluit te leven en het lijkt wel alsof het lot je tegenzit. Een familie opstelling kan inzicht geven aan de onbewuste patronen die daar aan ten grondslag liggen en die vaak al vele jaren doorgegeven zijn van generatie op generatie. Deze roman laat zien hoe misbruik van vrouwen generaties kan doorwerken. En hoe deze moederwond kan helen.

De stenen die je laat liggen, daar struikelen je kinderen over. Dit boek vertelt precies hoe dit doorwerkt voor drie generaties vrouwen. Je beleeft het met hen mee en voelt alle emoties die hierbij komen kijken.’
Marga Binnensteboven kinder- en oudercoaching.

Moederwond, het verhaal

Voor het oog van de buitenwereld geniet Phaedra van haar perfecte leven. Succesvol en gelukkig, aan de buitenkant tenminste. Van binnen zoekt ze, al weet ze niet waar naar. Als de geboorte van haar dochter gecompliceerd verloopt, kan ze niets anders doen dan naar de schaduwkant van haar leven kijken. Hoe kan deze kant zo lang onbelicht zijn gebleven? Waarom is de wond die van generatie op generatie is doorgegeven nooit geheeld? Weet zij het familiegeheim te ontrafelen zodat ze kan ontsnappen aan het patroon en haar moederwond kan helen?

“Veel vrouwen zullen herkenning vinden in dit boek. De diverse facetten die Leermakers beschrijft over de worsteling met het leven, zingeving, het zoeken naar werkelijk geluk, maken de herkenning groot. Niet elke vrouw kent weliswaar een diep familiegeheim, maar de diverse emoties zijn universeel. Hanneke Tinor-Centi”

Bestel nu jouw exemplaar van Moederwond!

Dit boek is voor jou. Jouw wond mag het licht zien. Laat het licht de wond genezen. – Gwyneth

moederwond e-book

Moederwond e-book
€9,95

boek moederwond

Moederwond boek
€18,95

Dit is een boek voor jou als:

  • Je interesse hebt in familie opstellingen en familie patronen.
  • De verborgen kracht van jouw schaduwkant wil ontdekken.
  • Als je wilt stoppen met het inhouden van wat je werkelijk te zeggen hebt.
  • Het gevoel hebt dat je het uit wil schreeuwen.
  • Ergens het gevoel hebt dat je een soort van boodschapper bent (al zou je dat nooit uitspreken uit angst voor grootheidswaanzin).
  • Jouw waarheid wil spreken en nog moed aan het verzamelen bent.

Moederwond is ook verkrijgbaar bij:

Anderen over Moederwond

Soms heb je van die boeken waar je in mee wordt gezogen. Dit is er een van. Verrassend geschreven en een meeslepend verhaal. Door de schrijfstijl lijkt het alsof je er zelf bij bent. Echt een aanrader!
Anja Zerrouk
Zodra je eenmaal bent begonnen, wil je eigenlijk in 1 keer het boek uitlezen. Het is een combinatie tussen je verliezen in de personen in het boek en je herkennen in de gevoelens.
review van bol.com
De schrijfster beschrijft in het boek haar eigen proces met als hoofdvraag “wie ben ik?”. Eentje die ik zelf herken en met mij waarschijnlijk vele. Ook is het een eye opener hoeveel invloed je familie heeft op die vraag en hoe oude familie-geheimen generaties mee genomen worden en hoeveel lucht het kan geven als die geheimen aan het daglicht komen. Echt een aanrader als je zelf ook worstelt met deze vragen. En worstel je daar niet mee, dan zou ik het boek ook lezen, want het is een heerlijk boek!
Femke Kuiper
Moederwond is een prachtig, waargebeurd verhaal. Ik vond de schrijfwijze heerlijk. Korte hoofdstukken en goed opgebouwd. Het verleden en heden, de invloeden van misbruik en familiegeheimen zijn zo verweven in moederwond dat het verhaal diepe indruk bij mij heeft weten achter te laten.

Moederwond heeft mij tot nadenken heeft aangezet. Dat de invloeden van het verleden zo’n impact hebben op het nageslacht is iets wat normaal niet zo uitgesproken verteld wordt.

Gwyneth heeft een taboe weten te doorbreken dat voor veel mensen een diepe wond zal laten openspatten. Ik heb diepe bewondering voor dit intense verhaal. Het heeft nog een paar dagen door mij hoofd gespeeld. Een aanrader voor lezers die graag waargebeurde verhalen lezen maar dan nu eens net een tikkie anders.

Antoinette

De rode draad beleven

Zondag 2 april 2017 presenteerde ik mijn roman Moederwond in Het Witte Kasteel in Loon op Zand. Met de rode draad als routekaart, liep je door het verhaal heen.

Ben je er niet bij geweest? Dan heb ik een online rondleiding voor je gemaakt.


Boektrailer

Neem plaats en bekijk de boektrailer voor een impressie van het verhaal.


Een klein meisje in het donker

Wat doet ze in de kelder?
Hoe oud zou ze zijn?
Wat geeft dit voor gevoel?

blz. 11
‘Kun je het mij vergeven? Je weet wel, van vroeger?’


De keuken van overvloed

Eten en drinken in overvloed. Echte Bourgondiërs.
Wat wordt er verborgen gehouden?
Is het wel echt gezellig?

Blz. 233
‘Moeder zorgde dat het altijd gezellig was, volop eten en drinken.’


De oorsprong

Een eigen schoenfabriekje achter je huis. Dat was heel gewoon in Kaatsheuvel.

Blz. 43
‘Mama had geen tijd om te praten. Anders had ze die dag niet genoeg schoenen af.’


Licht en donker

In een donkere periode zijn er lichtpuntjes. En in een lichte periode zijn er donkere vlekken. Licht en donker wisselen elkaar af. Ze zijn altijd samen. Wie is er bang voor het donker? Of juist voor het licht?

Blz. 119
‘De lucht lijkt geklaard, maar van binnen is het donker.’


Familielijnen

Mijn familie opstelling worden zichtbaar. Wie neemt welke plek in? Wat wordt er zichtbaar bij het volgen van de rode draad?

Blz 235
‘Ik denk aan Magda, die vertelde dat het thema waar ik tegen aanloop generatie op generatie is doorgegeven.’


Baboesjka

Baboesjka betekent grootmoeder. Grootmoeder, moeder, dochter en kleindochter staan voor de spiegel. Wat ziet Baboesjka?

blz. 81

‘Een paar minuten later sta ik buiten met mijn baboesjkapoppetje. Ik weet dat er een kind in me zit. En dat ik moeder baboesjka ben. En ooit zal ik het kleine poppetje wat er in zit eruit halen.’


De sleutel tot de schat

De familie opstelling en het vertellen van het verhaal, maakt de rode draad zichtbaar. Uiteindelijk is de rode draad de sleutel die de moederwond heelt. De schat is ontdekt.

blz. 224

‘Blijkbaar is het een meisjesdroom verstopt in de schaduw van mijn ziel.’


Uitgeven door Uitgeverij AquaZZ

btt