Mijn account (topmenu)

Papier geeft geen ongevraagd advies

Door Gwyneth Leermakers

Geplaatst in , ,

Er zijn talloze zelfhulpboeken geschreven en je hebt er vast ook veel gelezen. En ik lees dan weleens ergens dat die boeken allemaal niet geholpen hebben omdat er steeds nieuwe bij komen. Het volgende is dat zij een methode hebben die wel werkt. En wat achteraf natuurlijk ook niet zo blijkt te zijn.

Als er zoveel zelfhulpboeken zijn, dan zal er wel een behoefte zijn. Juist aan meerdere invalshoeken. Dat is wat ik denk.

Voor mij is schrijven de allerbeste zelfhulptool. Het helpt me op een hele praktische en tegelijkertijd diepgaande manier om te dealen met dagelijkse beslommeringen maar ook met hardnekkige patronen. Bovendien boost het mijn inspiratie waardoor ik lekker werk aan mijn nieuwe boek en trainingen. Dat maakt weer dat ik lekker in mijn vel zit en gelukkig ben.

Schrijven is een hele praktische zelfhulptool. Het is altijd beschikbaar en het enige wat je nodig hebt is pen en papier. Ervaar je gedoe met jezelf? Blijf je maar telkens dezelfde gedachten afspelen in je hoofd? Schrijf je op. Uit je hoofd, op papier.

Een voordeel van schrijven is dat het geen ongevraagd advies geeft. Of tips of een verhaal over zichzelf vertelt. Dat gebeurt namelijk wel als jij jouw gedoe met iemand anders deelt. Waardoor je gedoe soms nog groter wordt, want dan slaat de twijfel toe.

Gewoon lekker schrijven dus.

Maandelijks een schrijfthema ontvangen ter inspiratie?
Schrijf je hier in:


Download gratis het Soul Journaling werkboek

De antwoorden écht uit jezelf halen.

Je ontvangt gratis het werkboek Soul Journaling en je krijgt elke maand een schrijfthema en wekelijks echte verhalen in je mailbox.

Deel dit bericht

No comments yet.

Geef een reactie

Reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

btt