Mijn account (topmenu)

Waarom we negatieve gevoelens nodig hebben

Door Gwyneth Leermakers

Geplaatst in ,

De meeste mensen zien negatieve gevoelens als iets waar we zo snel mogelijk van af moeten. In de maatschappij ligt de nadruk op presteren, goed je best doen, een bepaald uiterlijk, bepaalde sociale verwachtingen en materiële welvaart.

Ook als het gaat om persoonlijke ontwikkeling ligt de nadruk op positief denken en zijn er talloze quick fix methodes voor handen met bijbehorende succesverhalen.

Er is geen ruimte voor negatieve gevoelens. Dus stoppen we ze weg. En doen we alsof ze er niet zijn, zodat we onszelf beter voelen.

Dit werkt averechts.

Diep vanbinnen voelen we ons niet beter. We gaan onszelf vergelijken met anderen en dat versterkt het gevoel ‘niet goed genoeg’ te zijn alleen nog maar meer. Met als resultaat dat we deze negatieve gevoelens nog meer willen onderdrukken.

Het onderdrukken van negatieve gevoelens uit zich in verschillende facetten van je leven, zoals geld, relaties of werk.

Om uit de vicieuze cirkel van negatieve gevoelens te komen is het nodig om ze niet langer meer te verbloemen met een deken van positiviteit, maar naar de wortel van de negativiteit te gaan. En te horen wat het jou te vertellen heeft. Zodat jij zelf deze vicieuze cirkel kan stoppen.

In het schrijven wordt zichtbaar wat we verborgen willen houden voor anderen, maar ook voor onszelf. Dat kunnen negatieve gevoelens, gedachten zijn, maar ook talenten waarvan we het bestaan niet wisten.


Gratis 5-daagse training schrijven vanuit je hart

De antwoorden écht uit jezelf halen, dat ga je doen in de gratis 5-daagse training schrijven vanuit je hart. Start vandaag met de training via e-mail door hieronder je naam en e-mailadres in te vullen.

Hiermee ga je tevens akkoord met mijn privacy beleid en krijg je wekelijks e-mail van mij (afmelden kan altijd op elk moment).

Deel dit bericht

No comments yet.

Geef een reactie

Reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

btt